10 ιδέες για έξτρα εισόδημα (χωρίς έξτρα κόπο) το 2022

Τελευταία ενημέρωση: 2023-05-04

10 ιδέες για έξτρα εισόδημα (χωρίς έξτρα κόπο) το 2022

Κατηγορίες αντικειμένων που θα βρεις στο σπίτι και μπορείς να πουλήσεις online

  • Χρειάζεσαι λίγα χρήματα παραπάνω, ξοδεύοντας τον ελάχιστο χρόνο;
  • Υπάρχουν στο σπίτι σου αντικείμενα που δεν χρησιμοποιεί κανείς και καταλήγουν απλώς να καταλαμβάνουν χώρο;
  • Τι είδους πράγματα θα μπορούσες να πουλήσεις εύκολα online;

Πολλές φορές βρισκόμαστε στην ανάγκη για κάποια παραπάνω χρήματα άμεσα. Πιθανόν να μην μας αρκεί ο μισθός μας, ή σκοπεύουμε να αποπληρώσουμε κάποιο λογαριασμό, να κάνουμε κάποιο δώρο, να κανονίσουμε ένα ταξίδι, να αγοράσουμε κάτι καινούριο. Όποιος κι αν είναι ο λόγος, ένα επιπλέον εισόδημα είναι πάντοτε ευπρόσδεκτο, ιδιαιτέρως όταν δεν απαιτεί να αφιερώσουμε πολύ χρόνο και κόπο. Μια εύκολη λύση, είναι η πώληση αντικειμένων online.

Συχνά εντοπίζουμε στο σπίτι διάφορα αντικείμενα, τα οποία στην πραγματικότητα μας είναι άχρηστα. Πολλές φορές είναι παλιά, ξεχασμένα και σκονισμένα στην αποθήκη, ενώ άλλες τα αντικρίζουμε επανειλημμένως στην καθημερινότητά μας και δεν έχουμε ασχοληθεί με το να τα ξεφορτωθούμε. Συνήθως, τα αντικείμενα αυτά θα έχουν αξία για κάποιον άλλον. Γιατί λοιπόν να μην δοκιμάσουμε να τα πουλήσουμε, εξοικονομώντας έτσι χρήματα, ενώ παράλληλα “ξεσκαρτάρουμε” τα πράγματά μας; Η ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση αντικειμένων άλλωστε, είναι επικερδής για όλους.

Το 2021 οι online αγοραπωλησίες έχουν έρθει στο προσκήνιο περισσότερο από ποτέ, λόγω της πανδημίας του Covid-19. Κατά τη διάρκεια της καραντίνας, όλο και περισσότερος κόσμος άρχισε να ασχολείται με online αγγελίες λόγω του εγκλεισμού, καθώς επίσης και να αναζητά διεξόδους για να βγάλει χρήματα από το σπίτι. Ταυτόχρονα, το παλιό και το μεταχειρισμένο επανήλθε στη μόδα. Η άνοδος του vintage και του retro, είτε αφορά αντίκες, είτε secondhand ρούχα έχει επιφέρει έναν στυλιστικό επαναπροσδιορισμό σε όλους τους τομείς της αισθητικής.

Τι είδους αντικείμενα όμως, μπορούμε να πουλήσουμε online;

1. Έπιπλα:

Αν και υπάρχει μια σχετική δυσκολία στην μεταφορά τους, τα έπιπλα είναι από τα οικιακά αντικείμενα που μπορούν να αποδώσουν αρκετά μεγάλο κέρδος πουλώντας τα. Ειδικά τα έπιπλα εποχής ή οι αντίκες, συνήθως έχουν μεγάλη αξία για κάποιον συλλέκτη ή αντικέρ. Ο παλιός καναπές της γιαγιάς που σου φαίνεται παλαιομοδίτικος και κακόγουστος, ίσως ενδιαφέρει αρκετά κάποιον ιδιοκτήτη μαγαζιού με vintage έπιπλα ή παλαιοπώλη, που ψάχνει online για ιδιαίτερα κομμάτια. Ακόμα και αν το έπιπλο που θες να πουλήσεις έχει μικροζημιές ή φθορές, μπορεί να βρεις την αναπαλαίωσή του αρκετά ευχάριστη και δημιουργική σαν ασχολία.

Δείτε επίσης: Οδηγός αγοράς μεταχειρισμένων επίπλων (φθηνά και ποιοτικά)

Δεν είναι αναγκαίο όμως να έχεις στην κατοχή σου την σπάνια αντίκα περιμένοντας τον ιδανικό αγοραστή. Ένα μεταχειρισμένο κρεβάτι, ένας καναπές που παραμένει εύχρηστος, ένα τραπεζάκι το οποίο ήρθε η ώρα να αντικαταστήσεις, ή ένα σετ καρέκλες που πια σου φαίνονται άβολες και βαρετές, ίσως είναι η οικονομική εναλλακτική που ψάχνει ένας νέος φοιτητής στην πόλη σου.

2. Ρούχα:

Έχει γεμίσει η ντουλάπα σου ρούχα που συνεχώς υπόσχεσαι στον εαυτό σου ότι θα ξεσκαρτάρεις; Ήρθε η ώρα για ένα καλό ξεκαθάρισμα. Είναι κρίμα να μένουν αναξιοποίητα ενώ γνωρίζεις ότι πιθανότατα δεν θα τα φορέσεις ποτέ, πόσο μάλλον σε μια περίοδο που τα παλιά και μεταχειρισμένα (secondhand) είδη ένδυσης είναι περιζήτητα και θεωρούνται “in”.

Το online shopping έχει σημειώσει έκρηξη από την καραντίνα και έπειτα, ειδικά όσον αφορά τα ρούχα. Μια παλιά καπαρντίνα, το τζιν που δεν σου κάνει πια, παλιά ρούχα συγγενών που εν τέλει έφτασαν στα χέρια σου, μπορούν να σου προσφέρουν ένα μικρό χαρτζιλίκι εύκολα και άμεσα. Επιπροσθέτως, ακόμα και εκείνα τα ρούχα που θεωρείς πως δεν έχουν ιδιαίτερη αξία και ίσως φέρουν εντονότερα τα σημάδια του χρόνου, είναι πάντα προτιμότερο να χαρίζονται από το να καταλήγουν σε κάδους απορριμάτων. Την επόμενη φορά που θα αλλάξεις τα χειμωνιάτικα με τα καλοκαιρινά σου ρούχα, θυμήσου το!

3. Βιβλία:

Υπάρχουν πολλά είδη εντύπων που ενδεχομένως σου έχουν προσφέρει ό,τι είχαν να σου προσφέρουν, όπως παλιά παιδικά βιβλία, λογοτεχνία που αποδείχθηκε ότι δεν είναι του γούστου σου, λεξικά, οδηγοί κ.ο.κ.. Άλλα, όπως εγκυκλοπαίδειες ή πανεπιστημιακά συγγράμματα που δεν κυκλοφορούν σε προσιτές τιμές, αξίζει ακόμα περισσότερο να “αλλάζουν χέρια”.

Κάθε είδους βιβλίου που μας είναι άχρηστο πια, μπορεί να βρει την χρησιμότητα που του αρμόζει στα χέρια του κατάλληλου αναγνώστη. Βεβαίως, αν τυγχάνει να έχεις στην κατοχή σου ειδικά τεύχη ή ολόκληρες συλλογές περιοδικών, δεν χάνεις να δοκιμάσεις να δεις τι κέρδος μπορούν να σου αποδώσουν. Η σπανιότητα πάντα ενισχύει την αξία!

4. Οικιακές συσκευές:

Οι ηλεκτρικές συσκευές του σπιτιού, αποτελούν ακόμα μία από τις κατηγορίες οικιακών αντικειμένων που δύνανται να πουληθούν με ένα αξιοσημείωτο αντίτιμο. Για παράδειγμα, μια παλιά καφετιέρα, ένα πλυντήριο ή ένα μεταχειρισμένο ψυγείο είναι μια φθηνή λύση για κάποιον που δεν έχει την ευχέρεια να τα αγοράσει καινούρια, ενώ ταυτόχρονα πουλώντας τα εξοικονομεί κανείς αρκετό χώρο και χρήματα. Μέχρι και ένα φωτιστικό σε καλή τιμή, δεν είναι καθόλου απίθανο να βρει σύντομα αγοραστή.

5. Είδη τεχνολογίας:

Παρόμοια κατηγορία είναι και αυτή των τεχνολογικών συσκευών και εξαρτημάτων. Από την παλιά σου τηλεόραση, μια παλιά κάμερα, αξεσουάρ ή κομμάτια Η/Υ, μέχρι και το παλιό σου κινητό, όλα μπορούν να πουληθούν online εφόσον είναι λειτουργικά. Ωστόσο, ακόμη και μη λειτουργικές συσκευές, λόγω παλαιότητας γίνονται πολλές φορές περιζήτητες (όπως ένα παλιό ράδιο, ένα πικάπ ή μια ραπτομηχανή), με αυξημένο αναμενόμενο κέρδος. Οι τελευταίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ρετρό διακοσμητικά στοιχεία, λόγου χάριν σε καταστήματα, ή ως αντικείμενα συλλογής.

6. Κομμάτια τέχνης:

Φυσικά, η τέχνη συνιστά ένα αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας. Όσο το γούστο μας αλλάζει, νιώθουμε την ανάγκη να ανανεώνουμε τα είδη τέχνης που μας εκφράζουν. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που θα τύχει να έχεις έναν πίνακα που αγόρασαν κάποτε οι γονείς σου, ή ένα κέντημα από το σπίτι στο χωριό, με τα οποία αισθάνεσαι ότι δεν ταυτίζεσαι. Μάλιστα, είναι πιθανό κάποια από αυτά τα κομμάτια να έχουν μεγαλύτερη αξία απ’ όση θα υπολόγιζες. Συνεπώς, καλό θα ήταν να κάνεις μια μικρή έρευνα πρωτού ανεβάσεις την αγγελία. Μερικές ακόμα ιδέες, είναι τα παλιά βάζα ή σκεύη, διάφορα διακοσμητικά μικροαντικείμενα, χαλιά κ.λπ..

7. Είδη χόμπι και ειδικός εξοπλισμός:

Αναμφίβολα, κάποια στιγμή στην ζωή σου καταπιάστηκες με κάποιο χόμπι το οποίο αργότερα παράτησες. Από τα πιο συνηθισμένα όπως είναι το ποδόσφαιρο και η ενόργανη γυμναστική, έως και τα πιο εξεζητημένα όπως, για παράδειγμα, η ξιφασκία και η αναρρίχηση, τα περισσότερα αθλήματα προϋποθέτουν τη χρήση συγκεκριμένου εξοπλισμού. Σε άλλα είδη χόμπι, όπως είναι η ενασχόληση με την μουσική, το ποδήλατο ή το ψαροτούφεκο, ο εξοπλισμός γίνεται όλο και ακριβός. Κατά συνέπεια, υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση για τον αντίστοιχο μεταχειρισμένο. Εν γένει, όσο πιο ειδικός γίνεται ο εξοπλισμός, τόσο μεγαλύτερη αξία μπορεί να αποκτήσει ως -όντας λειτουργικός πάντοτε- μεταχειρισμένος. Την επόμενη φορά λοιπόν, που το βλέμμα σου θα πέσει στα παλιά σου γάντια πυγμαχίας, στο παλιό σου ντραμ σετ ή στα βαράκια που δεν χρησιμοποιείς ποτέ, σκέψου το ενδεχόμενο να βγάλεις κάποιο ουσιαστικό κέρδος από αυτά.

8. Παιχνίδια:

Πολλά από τα επιτραπέζια με τα οποία μεγάλωσες παίζοντας, δεν σου τραβάνε πια το ενδιαφέρον. Μερικά από αυτά, πιθανόν να τα έχεις σε εκδόσεις που δεν είναι καν σε παραγωγή πλέον. Επίσης, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια που αναπτύσσονται ολοένα και ταχύτερα, εκ πρώτης όψεως φαίνεται να χάνουν εξίσου γρήγορα και την αξία τους. Παραταύτα, οι νοσταλγοί περασμένων δεκαετιών τείνουν να διαφωνούν. Η πρώτη σου ηλεκτρονική κονσόλα (π.χ. το παλιό σου Atari ή Nintendo), μπορεί να αποτελεί παιχνίδι μεγάλης σημασίας για τους πιο ρομαντικούς gamers, την ώρα που μαζεύει σκόνη στο πατάρι σου.

Επιπροσθέτως, μεγάλα παιχνίδα τύπου επιτραπέζιο ποδοσφαιράκι, τραπεζάκι του πινγκ-πονγκ και μίνι μπιλιάρδο καταλαμβάνουν αρκετό χώρο, τον οποίο θα μπορούσες να αξιοποιήσεις διαφορετικά στην περίπτωση που δεν τα ευχαριστιέσαι όσο στο παρελθόν.

9. Βρεφικός εξοπλισμός, εξοπλισμός κατοικιδίων:

Η κούνια και το καροτσάκι ενός μωρού που έχει μεγαλώσει αρκετά, καθώς επίσης και τα ρούχα ή τα παιχνίδια του, μπορούν να έχουν μεγάλη αξία ως μεταχειρισμένα. Ο βρεφικός εξοπλισμός είναι συνήθως σχετικά ακριβός και ταυτόχρονα, πρέπει να ανανεώνεται τακτικά καθώς μεγαλώνει ένα παιδί. Το γεγονός αυτό δεν επιτρέπει εύκολα σε όλες τις οικογένειες να αγοράζουν συνεχώς καινούριο. Γιατί λοιπόν να μην πουλήσεις τον δικό σου σε μια πιο προσιτή τιμή, ή ακόμα και να τον χαρίσεις;

Το ίδιο ισχύει και για τον εξοπλισμό κατοικιδίων. Πουλώντας ή χαρίζοντας τα παλιά παιχνίδια της γάτας ή του σκύλου σου, μέχρι ένα τερράριουμ, ένα κλουβί ή ένα ενυδρείο, μπορείς να βοηθήσεις αρκετά κάποιον/α που δεν έχει την ευχέρεια να ξοδέψει τα απαιτούμενα για νέο εξοπλισμό.

10. Κασέτες, CD και Βινύλια:

Είναι γεγονός ότι ο περισσότερος κόσμος πλέον προτιμά να ακούει μουσική από το ίντερνετ, από τον υπολογιστή, το κινητό ή το mp3 του. Παρόλα αυτά, για πολλούς έχουν μεγάλη αξία και τα πιο “παλαιομοδίτικα” μέσα. Οι κασέτες, τα βινύλια και τα CD τείνουν να εκλείψουν, γεγονός που τους προσδίδει μια διαφορετικού είδους σπουδαιότητα. Δίχως αμφιβολία, είναι πολύ πιθανό να βρούμε στο σπίτι μας, είτε στο πατρικό μας, τουλάχιστον ένα από τα παραπάνω. Αν διαθέτεις κάποια ολόκληρη συλλογή, κάποιο συλλεκτικό ή σπάνιο άλμπουμ, τόσο το καλύτερο.

11. Συλλεκτικά και Αναμνηστικά:

Μια άλλη κατηγορία αντικειμένων που μπορείτε να πουλήσετε στο διαδίκτυο είναι τα συλλεκτικά αντικείμενα και τα αναμνηστικά. Αυτά τα αντικείμενα μπορεί να κυμαίνονται από φιγούρες δράσης, κόμικς, γραμματόσημα, νομίσματα και αθλητικά αναμνηστικά έως αντικείμενα περιορισμένης έκδοσης από δημοφιλείς ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές ή μουσικούς καλλιτέχνες. Πολλοί άνθρωποι είναι πρόθυμοι να πληρώσουν ένα ασφάλιστρο για αυτά τα είδη, ειδικά εάν είναι σπάνια ή σε καλή κατάσταση. Η αξία των συλλεκτικών αντικειμένων συχνά αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου, καθιστώντας τα μια ελκυστική επιλογή για όσους θέλουν να βγάλουν κάποια επιπλέον χρήματα από τις συλλογές τους. Για να μεγιστοποιήσετε τα κέρδη σας, αφιερώστε χρόνο για να ερευνήσετε την αγοραία αξία των αντικειμένων σας και να τα παρουσιάσετε καλά στις διαδικτυακές σας καταχωρίσεις με σαφείς φωτογραφίες και λεπτομερείς περιγραφές. Με αυτόν τον τρόπο, θα προσελκύσετε τους κατάλληλους αγοραστές που εκτιμούν την αξία των συλλεκτικών αντικειμένων σας και είναι πιο πιθανό να πληρώσουν μια δίκαιη τιμή για αυτά.

Μην ξεχνάς:

Οι online αγοραπωλησίες σημειώνουν συνεχώς σημαντική άνοδο, πόσο μάλλον σε μια περίοδο όπου ο κορονοϊός έχει φέρει τα πάνω κάτω παγκοσμίως, αναδεικνύοντας νέες ανάγκες, νόρμες και μόδες.

Όλα τα παραπάνω είδη μπορείς να τα πουλήσεις εύκολα, αποτελεσματικά και με ασφάλεια στην πλατφόρμα του poulaw.gr. Αν αναζητάς κάποιον τρόπο να βγάλεις γρήγορα χρήματα από το σπίτι, χωρίς να χρειαστεί να δουλέψεις συμπληρωματικά, τότε αξίζει να αφιερώσεις λίγο από τον χρόνο σου ώστε να ξεχωρίσεις ποια αντικείμενα στο σπίτι σου χρησιμοποιείς και έχεις ανάγκη στην πραγματικότητα. Τα υπόλοιπα, είναι ενδεχομένως η λύση στο πρόβλημά σου. Αν ακόμη σου είχε περάσει από το μυαλό να πουλήσεις κάποια πράγματα, αλλά δεν είχες ιδέες για το τι είδους αντικείμενα θα μπορούσες να αξιοποιήσεις με αυτόν τον τρόπο, τώρα σίγουρα απέκτησες αρκετές.

Συνεπώς, μην βιαστείς να πετάξεις στα σκουπίδια κάτι από το οποίο θα μπορούσες να αποκομίσεις κέρδος. Γιατί δε το βάζεις στο poulaw.gr; Φτιάξε αγγελία τώρα!

Δείτε Επίσης: Ενοικίαση διαμερισμάτων για φοιτητές (και όχι μόνο)